POVESTEA SCOLII NOASTRE – scurta prezentareScoala noastra a fost construita in anul 1962 si de atunci poarta acelasi nume Scoala 103, dar ne place s-o numim Scoala dintre castani. Este una dintre multele scoli din zona noastra, dar vrem sa credem ca ea este cea mai iubita, pentru simplu motiv ca este scoala noastra, 103.

Scoala noastra este o cladire cu doua etaje inconjurata de castani si tei – incercati sa va inchipuiti curtea in luna mai… Sunt aici clase pentru 510 copii si 36 de profesori. Impreuna muncim sa avem o scoala mai buna, iar noi sa fim mai bogati si la minte si in suflet. In curte se afla si sala de sport, unde copiii desfasoara orele de educatie fizica sau, dupa ore, fac baschet, fotbal ... ca-i la moda 🙂, tenis de masa, dans sau karate. Elevii din scoala noastra au posibilitatea sa faca orele de limbi straine, religie, muzica si informatica in cabinete special amenajate.

Scoala noastra este gazda Centrului de Excelenta la limba engleza. Sambata de sambata, cei mai buni elevi din scolile sectorului 5 se intalnesc pentru doua ore de limba engleza altfel decat la clasa. De mai bine de 15 ani aici este casa celor doritori de mai multa engleza.

Urmand dorinta noastra de a fi mai buni si mai frumosi, in scoala se organizeaza si un club al micilor olari, lucratori zelosi in lut, hotarati sa afle tainele acestuia, dar si fapte de cultura si traditie populara. Rezultatele acestor intalniri saptamanale sunt expuse in scoala. De asemenea, organizam targuri tematice cu diverse ocazii: Craciun, Ziua indragostitilor, Martisor, Paste.

Profesorii din scoala noastra sunt familiarizati cu diverse moduri de predare, de la cel traditional, cu creionul pe hartie (care, orice s-ar spune, face minuni), pana la lectiile cu calculatorul, videoproiectorul si tabla interactiva. Ei sunt cei care ii insotesc pe copii in calatoria aceasta lunga a cunoasterii, incepand de la prima liniuta pana la radicali greu de descifrat.

Biblioteca scolii le ofera copiilor sansa de a gasi informatia cautata deopotriva in carti, dar si navigand pe internet. Aici au loc multe intalniri cu cartea si multe lectii se intampla printre rafturile pline de surprize ale bibliotecii.

Scoala 103 ofera sanse egale tuturor copiilor, oportunitatea de a se simti liberi sa faca ce-si doresc mai tarziu. Intelegerea, toleranta, munca, sarguinta, prietenia, onestitatea, dar si respectul, responsabilitatea, grija si compasiunea sunt valorile care primeaza in incercarea de a oferi educatie pentru toata viata.