Logo Școală 103-3
Dragi copii, dragi părinți, Bun venit la școală! Începem anul școlar 2023-2024 cu o lege nouă, dar cu aceeași menire, mai veche decât orice lege – aceea de a învăța! Venim la școală să învățăm! Acesta este rostul școlii, indiferent câte legi se vor schimba. Aici, la școala noastră mică dintre castani, noi, învățătorii și profesorii, vrem să vă facem oameni mari! Oameni mari, educați și frumoși, care știu să aleagă binele de rău, frumosul de urât, adevărul de minciună. Chiar dacă uneori ne mai împotmolim, să facem împreună efortul de a reuși, de a continua cu perseverență, de a deveni noi înșine oamenii pe care i-am dori lângă noi. Așadar, în noul an școlar să ne întoarcem spre lucrurile bine făcute, spre lucrurile simple, să ne străduim cu toții să ne facem datoria bine! Datorie! Acesta este un cuvânt care ne sperie! Iată care erau datoriile școlarilor din școala noastră acum 60 de ani, când pentru prima dată și-a deschis porțile: Școlarul bun vine regulat la școală cu un sfert de ceas înainte de începerea lecțiilor. El vine cu hainele și încălțămintea curată, cu cărțile și caietele în regulă, cu lecțiile învățate și temele scrise. Nu uită lucrurile acasă sau aiurea. Școlarul bun respect pe toți d-nii învățători și d-nele învățătoare ale școlii. Se poartă frățește cu ceilalți conșcolari și ocrotește pe cei mai mici. Păstrează curățenie în clasă, nu murdărește și nu zgârie băncile, pardoseala, pereții. Este atent la lecții și se poartă cuviincios și cuminte în afară de școală, astfel ca lumea să cunoască după purtare că este școlar. Școlarii n-au voie să vânză, ori să schimbe între ei diferite lucruri. Jocurile de noroc sunt oprite și pedepsite. Școlarii n-au voie să se ducă prin locuri de distracții primejdioase, nici întovărășiți de părinții lor. Școlarii care n-au cel puțin nota 10 la purtare (conduită), rămân repetenți oricât de bine ar învăța.

Respect și conduită înainte de toate

Dragii mei, să facem în așa fel să le respectăm și în anul școlar 2023-2024. Ele spun atât de multe în atât de puține cuvinte! Citiți-le cu luare aminte ca niște școlari buni și purtați-vă pe măsura lor!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed et nisi sit amet erat egestas vulputate eget vitae odio. Mauris consequat luctus tristique. Ut quis odio sed neque sollicitudin laoreet. Aliquam ligula nibh, commodo in condimentum suscipit.
Tags:
Sher This:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vino în comunitatea noastră!Vrei să te pregătești pentru viitor?