Logo Școală 103-3

Proiecte în școală

Școala noastră oferă șanse egale tuturor copiilor, oportunitatea de a se simți liberi să facă ce-și doresc mai târziu, să se dezvolte ca personalități armonioase și ca oameni înainte de toate.

Ne mândrim cu proiecte unice, cum ar fi „Copilul Auriu”, „Școala părinților”, „Povestea de vineri”, „Școala cu scLipici”, „Traista cu povești”, „Micii ecologiști”, „Școala în relief”, „Vinerea empatică”. Hai să iti povestim mai multe despre acestea:

Copilul Auriu

Un copil auriu este cel mai bun la învățătură, vine zi de zi la școală, este cuminte, politicos, nu aleargă pe coridor și respectă ținuta școlii. Diploma cu titlul copilul auriu al lunii, un premiu dulce și o bursă de vacanță este răsplata pentru efortul lui.

Povestea de vineri

Acest proiect s-a născut dintr-o din întâmplare cu elevii clasei a III-a A și învățătoarea clasei, Raluca Stănciucu. Poate cel mai frumos proiect, căci pentru două ore, în biblioteca școlii, suntem cu toții scriitori, cititori și critici!

Școala cu scLipici

”Şcoala cu scLipici” se doreşte, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade din vacanţa de vară. Acesta este impactul pe termen scurt şi imediat. Colateral, acest proiect prevede şi impact pe termen lung: copiii învaţă să citească, să socotească.

Traista cu povești

Prin lectură elevii sunt conduși să-și formeze capacitatea de a surprinde, de a descoperi conținuturi și forme ale realității exprimate într-o multitudine de modalități de expresie de a le asocia unele cu altele, ceea ce le permite să-și extindă astfel aria cunoașterii.

Micii ecologiști

Grija faţă de mediu trebuie să fie o componentă esenţială a dezvoltării morale, spirituale, sociale şi culturale, a generaţiilor actuale. Astăzi, mai mult ca oricând, se impune educarea tuturor cetăţenilor în spirit ecologic, în special a tinerei generaţii, deoarece aceasta va fi atât beneficiarul de mâine cât şi factorul de decizie.

Școala în relief

Alegerea temei proiectului „Școala in... relief”, a pornit în primul rând, de la alocarea unui număr prea mic de ore destinat studierii geografiei locale, precum şi a geografiei României.

Școala părinților

Părinţii trebuie să ştie cum să-şi educe şi să-şi ajute copiii, în orice situaţie. Au probleme, dar nu au curajul de a le spune, ori nu-şi dau seama că au probleme.

Vinerea empatică

Proiectul ,,Vinerea empatică la clasa fluturașilor” este adaptarea, la nivel de școală, a proiectului Erasmus+ ”Empathy in Cultural Interaction” derulat în școala noastră în perioada 2020-2023.

Ai greșit, ești pedepsit!

,,Greșeală” e un cuvânt tabuu în clasă și în școală. ,,Ai greșit!” e și mai grav dacă spui. ,,Te pedepsesc!” chiar ai încurcat-o! Acesta este un subiect sensibil în școala de astăzi, căci toate regulile sunt făcute ca și cum nimeni nu ar greși

9 mai- Ziua UE

Mottoul Uniunii Europene, „Uniţi în diversitate”, a fost folosit pentru prima dată în anul 2000. Acesta arată că europenii s-au unit pentru a promova pacea şi prosperitatea, acceptând totodată să-şi deschidă spiritul către culturile, tradiţiile şi limbile atât de diverse ale continentului nostru.

Ziua porților deschise

Vineri, 31.04.2023, între orele 9 – 11:30 vă așteptăm la Ziua Porților Deschise. Pe dumneavoastră, părinții, vecinii școlii, foști elevi, pe oricine dorește să ne cunoască… Ar fi bine să aduceți un prieten, ca timpul să fie și mai plăcut aici, la școala noastră…

Vrei sa te pregătești pentru viitor cu noi?

Te așteptăm să facem un tur al școlii și să-ți dăm mai multe detalii despre oferta educațională